• Gernova Tegels Natuursteen & Badkamers
    ContactGernova uw specialist in badkamers en tegels.

Heb je in het grote aanbod je perfecte tegel gevonden?

Hierbij dan ook enkele tips om je te verdiepen in het tegelen;
- Als je dan niet voor een te kleine tegel kiest, krijg je veel voegen en die maken een ruimte optisch kleiner.
- Ook de manier waarop je tegelt heeft effect: rechthoekige, horizontaal gezette tegels verruimen een vertrek. Een kamer lijkt hoger als je de tegels verticaal aanbrengt.
- Een smalle badkamer kun je breder laten lijken door rondom een tegelstrip in contrastkleur op 25-50 cm hoogte te plaatsen.
- Een tegelstrip die ruim boven ooghoogte is bevestigd, heeft een verlagend effect.
- Diagonaal gelegde vloeren geven extra diepte. Dat komt omdat de lijnen naar de hoeken toe langer zijn dan de lijnen naar achteren.
- Bereken precies hoeveel tegels je nodig hebt en maak een evenwichtige verdeling, zodat je niet uitkomt met een raar smal streepje.
- Zoek goed uit welke lijm je nodig hebt; voor elke ondergrond is er een product. Zo voorkom je dat je kunstig betegelde muur inzakt.
- Soms moet je in een tegel boren (uitsparing voor leidingen). Kras dan eerst een putje in het glazuur met een spijker zodat de boor niet wegglijdt.
- Om de laatste rij tegels tegen de muur precies pas te snijden, leg je de tegel omgekeerd op de nog te vullen plek tegen de wand.
Het deel dat over de laatste hele tegel valt, teken je af, trek daar de voegbreedte van af en je hebt precies de juiste maat.